B Æ R E K R A F T

Det ordet. Big and bold- og hva betyr det egentlig? Det omfatter jo egentlig alt og noen ganger ingenting. 

På reisen inn i skoverden ble dette et stort tema for meg. Jeg så hvor mange komponenter, materialer og produksjonsprosesser som lå bak bare for å lage ett par sko uansett kvalitet. Jeg begynte å tenke på hvor skoene havner når vi er ferdige med dem, hvor alle komponentene kommer fra, hvor mange kjemikalier, vannforbruk, energiforbruk som gikk med i alle prosessene, hvor mye mikroplast som til slutt havner i havet til slutt.

Bærekraft er et stort og komplekst tema som tok meg en lang omvei og sakket prosess og tempo på veien. Satte meg inn i sirkulærøkonomi og fant ut at jeg ville lage sko som var laget av 100% organiske materialer som gikk 100% tilbake til naturen når vi var ferdige med dem. Det måtte jeg gi opp inntil videre.

Det jeg fant ut på veien er at bærekraft må være en reise og en kontinuerlig intensjon og ambisjon- og som består av mange små valg og steg. Det krever ekstra tid og koster ofte mer. Ut fra forutsetninger, var det viktigste for meg å komme i gang  og å lage varige, tidløse kvalitetsprodukter som man kan bruke oftere enn en gang i året og fornye ved behov. Og selvfølgelig at materialene og produktene er laget på en etisk god måte.

Det er mitt første tilnærming til bærekraft. 

Først må jeg komme i gang, og så er intensjonen små, bærekraftige steg  og valg underveis!

Skinnrester fra skinngarveriet. Restene blir ofte ofte pulverisert og deretter limt sammen til nytt lær igjen. Dette kalles split leather. 


Legg igjen en kommentar

Legg merke til at kommentarer må godtas før de publiseres