MATERIALENE ER HJERTET I PRODUKTET

Hva produkter er laget av har mye å si for komfort, funksjon og hvordan de påvirker miljø og mennesker i det lange løp. Her har vi laget av en oversikt over de materialene vi bruker i våre produkter.

HÅRSTRIKK 

Naturgummi

Naturgummi er gummi som utvinnes fra forskjellige tropiske og subtropiske planter. Disse plantene gir en verdifull melk. Melken blir behandlet slik at den blir til naturlig elastikk for bruk i strikk eller komfortable såler. Ved å ta melken fra treet, hjelper man det faktisk også å blomstre og vokse. 

Økologisk bomull

Økologisk bomull blir fremstilt uten kjemiske plantevern-midler i jordbruket og bomulls-frøene er ikke genmodifiserte. Økologisk bomull trenger også mindre vann enn vanlig bomull og er generelt snillere mot bønder og miljø. 

Strikk: Råmaterialer fra Tyrkia og Malaysia, produsert i Østerrike, kjøpt via Lebenskleidung i Tyskland. 
Merking: GOTS- sertifisering

EMBALLASJE

Silkepapir

Syrefritt silkepapir fra Lekolar med miljømerking fra FSC. FSC-merket er et råvaremerke og omfatter både biologisk mangfold, bærekraft og sosiale aspekter.

Konvolutter

Er en boblekonvolutt laget av kraftpapir. Konvoluttene har FSC- merking og er Svanemerket. 

Klistremerker

Disse er fra MOO i USA. Printet på vinyl, som er plast som er laget fra ethylene (funnet i råolje) og klorin (funnet i salt). 

Takkekort

Disse er fra MOO i USA. De er laget fra hvitt stivt papir. Papiret er  if følge leverandør kjøpt inn fra bærekraftige skoger og er Elemental Chlorine Free (ECF).

 


Legg igjen en kommentar

Legg merke til at kommentarer må godtas før de publiseres